Feldenkrais groepslessen

Maart 2020 ben ik gestopt met de groepslessen.

Voor lessen in de buurt kun je terecht bij:

Henriette Middelkoop (www.eigenstem.nl) geeft op donderdagmorgen Feldenkraislessen in het Dorpshuis in Oegstgeest zittend op de stoel of staand. Speciaal voor ouderen of voor hen die moeilijk op de grond kunnen lessen.
Bij voldoende belangstelling start zij een gewone les om 9.00 uur, evt ook om 17.00 uur.

Feldenkraiscentrum Den Haag (www.feldenkraiscentrumdenhaag.nl) heeft lessen op maandag- en woensdagavond en een ochtendles op woensdag.
ook organiseren zij met regelmaat workshops, bijvoorbeeld in maart / april 2020 drie zaterdagochtenden met thema (hard)lopen.

En kijk ook op www.feldenkrais.nl voor dag of weekend workshops.
Bijvoorbeeld bij www.feldenkraiscentrumutrecht.nl.

 

Op deze site houd ik graag bij welke lessen er in de regio gegeven worden.
Dus collega’s gratis adverteren hier. Geef je lessen aan mij door.

Feldenkrais Bewust worden door Bewegen

Met lichte, eenvoudige, vaak speelse bewegingscombinaties (meest liggend of zittend op de grond) word je uitgenodigd andere bewegingsmogelijkheden te proberen.

Als je eenmaal bewust bent van de manier waarop een beweging verloopt, kun je ook ontdekken hoe je een beweging efficiënter, gemakkelijker en vloeiender kunt maken.

Op deze wijze kom je gewoontepatronen tegen; in bewegen bijvoorbeeld; je houdt je adem vast als je iets doet, je fixeert je ogen of iets anders in je lichaam, je gebruikt veel kracht. Of in denken; ik kan het niet, ik ben stijf, of zo hoort het.

Ontdek op lichte speelse wijze nieuwe mogelijkheden. Nieuwe keuzes maken kan steeds weer.