Contracten zorgverzekeraars

Vanaf 2020 ben ik een bijna helemaal contractloze fysiotherapeut.

Alleen het contract met Zorg en Zekerheid heb ik getekend.

 

Voor 2019 heb ik contracten afgesloten met:
Zorg en Zekerheid, VGZ ( IZA, IZZ, Univé, UMC, bewuz+, zekur.nl, Zorgzaam), Menzis (Anderzorg), de Friesland, DSW, ONVZ, Eno, Promovendum, Besured en National Academic.

 

Als ik een contract heb dan stuur ik de declaratie voor fysiotherapie behandelingen rechtstreeks naar de zorgverzekeraar als je recht hebt op vergoeding uit een aanvullende verzekering of basisverzekering.

Voor de andere verzekeringen ben ik dus een ongecontracteerde fysiotherapeut. Je krijgt aan het eind van de maand een rekening van mij. De zorgverzekeraar zou ca 70% tot 100% moeten vergoeden, afhankelijk van de verzekering.
Voorwaarden hiervoor kunt je lezen in je polis, de tarieven zijn meestal te vinden op de website van de verzekering bij: ‘tarieven ongecontracteerde fysiotherapie’.

 

De redenen om contracten niet te tekenen zijn de regels en de voorwaarden van de zorgverzekeraars.

O.a. de behandelindex, waarmee zij ons fysiotherapeuten opleggen het behandelgemiddelde laag te houden. De consequentie is een laag tarief of het weigeren van een contract. Door mijn werkwijze en doelgroep heb ik een hoog behandelgemiddelde.