Contracten zorgverzekeraars

Voor 2019 heb ik contracten afgesloten met:
Zorg en Zekerheid, VGZ ( IZA, IZZ, Univé, UMC, bewuz+, zekur.nl, Zorgzaam), Menzis (Anderzorg), de Friesland, DSW, ONVZ, Eno, Promovendum, Besured en National Academic.

De declaratie voor fysiotherapie behandelingen stuur ik dan rechtstreeks naar de zorgverzekeraar als je recht hebt op vergoeding uit een aanvullende verzekering of basisverzekering.

Voor de andere verzekeringen ben ik dus een ongecontracteerde fysiotherapeut. Je krijgt aan het eind van de maand een rekening van mij. De zorgverzekeraar zou ca 70% tot 100% moeten vergoeden, afhankelijk van de verzekering.
Voorwaarden hiervoor kunt je lezen in je polis, de tarieven zijn meestal te vinden op de website van de verzekering bij: ‘tarieven ongecontracteerde fysiotherapie’.

Er zijn een aantal redenen om geen contract te hebben:

-Het behandelgemiddelde
Mogelijk heb je in de media gehoord dat de zorgverzekeraars door hun beleid van de behandelindex de fysiotherapeuten opleggen hun behandelgemiddelde laag te houden. De consequentie is een veel lager tarief of het weigeren van een contract. Door mijn werkwijze en doelgroep heb ik een hoog behandelgemiddelde.

– De hoge regeldruk en ‘papieren’ kwaliteitseisen van de zorgverzekeraars.

– En een aantal verzekeringen zijn restitutie verzekeringen en betalen mijn nota’s 100% aan je uit.

Redenen om heel kritisch het contractaanbod te bekijken. Moeilijke beslissingen, dat wel.